Den enkleste måte å bli millionær på i Norge

Hvordan bli millionær i Norge?

8

Det er vel ikke så rent få som drømmer om å bli millionær. Hva man ville brukt millionene til, varierer vel noe, men mange drømmer om å slutte i den vanlige jobben, reise jorda rundt, kjøpe hytte ved sjøen og så videre. Så hvordan blir man da millionær i Norge? Hva er den enkleste måten? Sannsynligheten for å vinne en førstepremie i lotto her til lands er på mikroskopiske 1:5 379 616, så dersom du benytter denne metoden for å bli millionær, er det nok sannsynlig at det blir med drømmen. Er det da kun hardt arbeid som står igjen? Vel, kanskje for en tid i alle fall. Les mer om hvordan du bør spare opp penger for å investere i et indeksfond.

Hvordan spare opp kapital?

Først kan du spare opp en god slump du kan investere. Det kan virke tøft, men nedenfor følger noen enkle tips til hvordan du kan spare penger.

• Kutt ned på forbruket, alle små innkjøp som brus og snacks bør lukes bort. Alle utskeielser, som dyre klær og sko og turer på byen, bør kuttes ut. Husk målet!

• Finn midlertidige ekstra inntektskilder, for eksempel hagearbeid eller en frilansjobb.

• Kutt midlertidig ut unødvendige utgifter som ulike medlemskap og abonnementer.

• Opprett en sparekonto som du ikke har enkel tilgang til, så skal du se at du snart sparer mye penger med enkle grep.

Dersom du ikke kan spare så mye, må du selvsagt være tålmodig og planlegge over et langt tidsperspektiv. Når sparing har blitt en vane, er det på tide å avansere.

Investere i indeksfond

7

Når du har spart opp en del penger, er det en god og smart mulighet å investere pengene og fortsette den smarte sparingen din i et såkalt indeksfond. Et indeksfond er et verdipapirfond som gjenspeiler en referanseindeks. Når denne indeksen stiger, stiger indeksfondet nesten tilsvarende, det vil si økning minus kostnader. Det kan virke noe komplisert å velge hvilket indeksfond du skal plassere sparepengene dine i, men det er noen få grunnprinsipper du kan følge. Du bør velge et forvaltningsselskap (for eksempel en bank) som er en langsiktig aktør i markedet, og som krever lave forvaltningshonorarer. Du bør være på jakt etter et indeksfond med stor spredning (det vil si spredning på flere aksjer, i flere ulike regioner, land og bransjer) og et indeksfond med lav omløpshastighet. Sjekk alle betingelsene hos forvaltningsselskapet nøye, og invester i et indeksfond du føler deg komfortabel med.