Hvordan spare opp til ny bil

carDet kan være en utfordring å spare penger, selv om man vet at det er lurt. Man har jo hørt det før, at det er uansvarlig å ikke ha en bufferkonto til uforutsette utgifter. Kan hende det er litt enklere når man har et mål med sparingen? Dersom du har et stort ønske om en ny bil, skulle dette være en fin motivasjonsfaktor mens du spenner inn livreima. Her følger noen konkrete tips til hvordan du kan spare opp penger til ny bil.

Hvordan spare når det virker umulig?

Hvordan i all verden skal man spare når det virker som om man ikke har noe å gå på? Vel, alle kan og alle bør spare. Det kan være lurt å starte i det små. En hundrelapp eller noen hundrelapper i måneden, for så å øke etter hvert. Målet med dette er at sparingen blir en livsstil, en vane. Akkurat som med andre sunne vaner, som trening eller annet, må man venne seg til det og finne en balanse som passer, og som man kan opprettholde over tid. Det kan være lurt at du ber banken trekke deg fast og overføre automatisk til sparekontoen hver gang du har fått lønning. Det kan også være lurt at du ikke har enkel tilgang til sparekontoen. Dersom du fysisk må gå i banken og ta ut pengene, blir terskelen litt høyere enn om du bare kan gå i nettbanken eller dra kortet for å benytte sparepengene.

Kutt ned på forbruket

Du bør følge nøye med på forbruket ditt. Dette vil selvsagt ha en direkte konsekvens for hvor mye du kan spare. Dersom du vet at du har noen ekstravagante forbruksvaner, bør du kutte ut disse. Du kan si nei til invitasjonen til å gå ut, og si at du sparer til ny bil. Noen typer forbruk kan du kutte ut midlertidig mens du sparer, for eksempel abonnement på magasiner eller medlemskapet på treningssenteret som du aldri benytter.

Finn måter å tjene ekstra penger på

job

Kan du midlertidig finne noen kilder til ekstra inntekter? Kanskje kan du sitte barnevakt eller ta noen andre småjobber? Eller kanskje har du mulighet til å tjene noen ekstra penger ved siden av den faste jobben din som frilanser?

Husk at du må være målbevisst, motivert og fokusert for å spare penger, men du kan klare det! Når du har spart opp nok til ny bil vil de midlertidige forsakelsene være verdt det.